Dosije glumac

Isidora Radonjić

0

449.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Istina oslobađa, ali više boli

U trenucima kada je odjeknula vest da je poznati glumac silovao koleginicu, Marija ponovo proživljava traumu iz mladosti. Viktorija, njena školska drugarica i istaknuta novinarka, poziva je da joj se pridruži u medijskoj borbi protiv silovatelja. Iako je ćutala godinama, odlučuje da se uključi, zarad drugih žrtava.

Dok se medijska kampanja zahuktava, a netačne informacije s obe strane zamagljuju sliku, Marija preispituje svoju pristrasnost i pravni mehanizam države. U vrtlogu obmana, počinje da sumnja u ispravnost kampanje. To će je naterati da započne sopstvenu istragu. Ubrzo shvata da je postala instrument zakulisne igre u kojoj je žrtva najmanje važna.

Sjajan prvenac Isidore Radonjić postavlja goruća aktuelna pitanja o tome koliko smo se svi, pod uticajem medija i društvenih mreža, pretvorili u sudije.

Gde je granica između istine i laži?

Uvučenog u napetu priču o traganju za istinom, čitaoca će sve vreme proganjati dileme glavne junakinje: da li svojim ćutanjem nanosimo sebi štetu i da li svakog monstruma stigne zaslužena kazna.

„Kažu da najveću moć ima onaj ko poseduje informacije. Izgleda da još veću moć ima onaj ko vešto plasira dezinformacije. Mogu li nam botovi za tastaturama promeniti mišljenje? Živimo li u stvarnosti ili u programiranoj realnosti veštih manipulatora? Ovaj roman daje odgovore.“
– Simonida Milojković, novinarka i spisateljica

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2024-06-03

ISBN: 978-86-521-5190-5

Cena štampanog izdanja: 899.00 RSD

Broj strana: 200

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari