Dva su jahača prilazila Mik Vol Autobiografije i biografije

Dva su jahača prilazila

Mik Vol

Veronik Masiježak Ne čekaj da oluje prođu i nauči da plešeš na kiši

3.5

500.00 RSD

Opis knjige

Život i smrt Džimija Hendriksa

Džimi je bio gitarista u Njujorku i oslanjao se na podršku svojih ljubavnica dok je pokušavao da oponaša svog idola Boba Dilana. Crnac koji svira belačku rok muziku – želeo je da pokaže da je muzika univerzalna.

Kad je stigao u Englesku, očarao je raskalašni London. Ne zato što je Džimi umeo da svira zubima ili držeći gitaru iza leđa, već zato što je zaista umeo da svira.

Putujući kroz ljubičastu izmaglicu idealizma i paranoje šezdesetih, Džimi Hendriks je bio muzičar zbog koga je Erik Klepton pomišljao da odustane, koji je nezaboravno obradio pesmu All Along the Watchtower Boba Dilana, i čije je izvođenje pesme Star Spangled Banner definisalo Vudstok.

A kad se njegova sjajna zvezda prerano ugasila, legenda je nastavila da živi u muzici i u intrigama koje su pratile njegovu smrt.

Dva su jahača prilazila je psihodelično i kaleidoskopsko istraživanje života i smrti Džimija Hendriksa – i putovanje u mračno srce šezdesetih. Dok su grupi devojke stajale u redu, droga je bila sve jača, a san šezdesetih je izgarao u vatri i krvi Vijetnamskog rata, ubistva Martina Lutera Kinga i izbora Ričarda Niksona za predsednika.

Mik Vol, autor knjige Kada su divovi hodali Zemljom, oslanjao se na vlastite intervjue i iscrpna istraživanja kako bi ispričao ovu priču o Bogu gitare.

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2020-12-24

ISBN: 978-86-521-4037-4

Cena štampanog izdanja: 999.00 RSD

Broj strana: 334

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari

User pic

Tess

2

11.02.2021

Mik i Prometej

Na koncu, već prvih par stranica kao izgubljena bitka. Pretenciozno. Odbojno. Šteta. 2* za prevod

1

0

User pic

IDabetic

5

08.03.2021

test

test

0

0