Epizodisti i junaci Vladislava Vojnović Domaći pisci

Epizodisti i junaci

Vladislava Vojnović

Vladislava Vojnović Epizodisti i junaci

5

400.00 RSD

Opis knjige

Bez drugih, mnogo toga ne bismo saznali o sebi

Svi smo mi junaci i junakinje svog života: u središtu smo radnje, pokrećemo priču ili je kočimo, a suočavajući se s preprekama, otkrivamo svoju snagu, ali i slabosti. Istovremeno, u tuđim pričama imamo epizodne uloge, a propusti i uspesi – mada život nije film – dešavaju se u više kategorija nego pri dodeli Oskara. Epizodisti i epizodistkinje imaju katkad veće, katkad manje uloge: ljubavnica iz priče o lekaru koji je prevario ženu biće junakinja komedije zabune, a stare fotografije iz jedne setne pripovesti odvešće u drugoj pripovesti razvedenu Cvetu do Nemačke u potrazi za svojim poreklom.

Govoreći o strastima, braku, karijerama i traženju svog mesta pod suncem, ova nezaboravna zbirka priča suprotstavlja se sve popularnijem društvenom otuđivanju i distanciranju. Kad se malo zna, malo se voli, a bez ljubavi nema priče, pa ni aktera. Samo vetar prolaznosti nanosi prašinu na scenografiju.

Kategorije

Domaći pisci Priče

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2020-11-05

ISBN: 978-86-521-3939-2

Cena štampanog izdanja: 799.00 RSD

Broj strana: 288

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari

User pic

ikana914120

5

18.11.2020

Odlična knjiga

Lepo napisana, tužno smešna, kao život, ali zabavna, sa opštim pozitivnim utiskom zbirka priča. "Dok si živa, ima šanse." Uživala sam.

1

0