Opis knjige

Women's Prize za najbolji roman 2020.

Priča o dvoje nesvakidašnjih ljudi.

O ljubavi koja ih privlači, o tragediji koja ih razdvaja.

Jednog letnjeg dana 1596. godine u Strafordu na Ejvonu jaka groznica oboriće jednu devojčicu u postelju. Njen brat blizanac, Hamnet, traži pomoć. Ali nikog drugog nema kod kuće. Zašto?

Njihova majka, Agnes, daleko je na polju gde uzgaja lekovito bilje. Njihov otac radi u Londonu. Roditelji ne slute da jedno od dece neće poživeti do kraja nedelje.

Hamnet je priča inspirisana malo poznatom sudbinom sina slavnog pozorišnog pisca. To je priča o vezi koju mogu da dele samo blizanci i o braku na ivici propasti zbog duboke roditeljske tuge. Ali ovo je i priča o sokolaru i njegovoj dragani, o buvi koja se ukrcala na brod u Aleksandriji i o rukavičarevom sinu koji krši pravila ne bi li osvojio ženu koju voli. No pre svega, Hamnet je dirljivo podsećanje na mogući život jednog dečaka koga je istorija zaboravila, ali čije je ime ovekovečeno u jednoj od najpoznatijih pozorišnih drama svih vremena.

„Priča o Hamnetu Šekspiru čekala je na svog pripovedača više od četiri stotine godina. Megi joj je odala dužnu počast. Izvanredno, potresno, impresivno.“ Kamila Šamsi

Hamnet je kruna književne karijere Megi O’Farel. Knjiga koja se voli i čuva.“ Observer

„Pravi dragulj!“ Cosmopolitan

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2020-12-11

ISBN: 978-86-521-3968-2

Cena štampanog izdanja: 899.00 RSD

Broj strana: 320

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

estergrinvud

2

02.03.2021

Ništa specijalno

Meni ovo kao da je srednjoškolac napisao malo bolji sastav na temu ,,Šekspirov porodični život", pa veoma ,,originalno" rešio da se fokusira na En Hatavej i uticaj koji su ona i smrt njihovog sina imali na njegovo stvaralaštvo. Na momente mi jeste bilo ok, ali samo na momente i samo ok.

0

0