Jovanka Orleanka

Ketrin Dž. Čen

0

599.50 RSD

Ova knjiga je dostupna samo u okviru Classic EDEN paketa.

Opis knjige

„Jovanka Orleanka stvorena po našoj meri.“
– Hilari Mantel

Godine 1412. Francuska je zaglibljena u ratu protiv Engleske koji polako gubi. Njeni ljudi gladuju. Njen kralj se krije. Haos koji vlada zemljom iznedriće devojku koja će preokrenuti tok bitke i odvesti Francuze do pobede. Jovankino ime ulazi u večnost.

U rukama Ketrin Dž. Čen, mit i legenda o Jovanki Orleanki transformisani su u lik mlade i bezobzirne žene od krvi i mesa sa čeličnom voljom. Ovaj pomno pripremljen roman sveobuhvatno pripoveda o njenom životu, od detinjstva ispunjenog radošću i nasiljem do njenog strelovitog uspona do slave kada vodi bitke na dva fronta: na bojnom polju predvodeći francusku vojsku i na dvoru hvatajući se ukoštac sa izdajničkom politikom kraljeve svite. Jovanka izaziva gnev i sumnju sa svih strana i postaje ranjiva zaslepljena slavom i sopstvenom ambicijom.

Jovanka Orleanka je uspelo delo istorijske fikcije, živopisno rekonstruisanog okruženja i pripovedanja ispunjenog akcijom, sa izuzetanim likom žene koja je ostavila neizbrisiv trag u vremenu.

„Ako svaka generacija gradi svoj mit o Jovanki onda je ovo Jovanka našeg doba – anđeo osvetnik koji se bori za svoje pravo da se bori.“
– New York Times Book Review

„Zanimljiva sekularna preispitivanja i feministička proslava života Jovanke Orleanke.“
– USA Today

Kategorije

Drama Istorijski

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2023-09-08

ISBN: 978-86-521-4923-0

Cena štampanog izdanja: 1199.00 RSD

Broj strana: 376

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari