Kaikeji

Vaišnavi Patel

0

699.50 RSD

Ova knjiga je dostupna samo u okviru Classic EDEN paketa.

Opis knjige

Pre nego što je prikazana kao najljubomornija i najosvetoljubivija kraljica u indijskoj mitologiji, imala je sopstvenu priču…

Kaikeji je jedina ćerka kraljevstva Kekaje, voljena sestra mnogobrojne braće, devojčica odgajana na pričama o moći i blagonaklonosti bogova koji su bućkali okean da bi se domogli nektara besmrtnosti, pobedili zlo i obezbedili zemlji napredak darujući pobožnima moćne blagodeti. Ipak, ona istovremeno posmatra oca dok bez ikakve najave proteruje njenu majku, nemo sluša kako njena udaja postaje zalog za međunarodni savez. A kada zove bogove u pomoć, oni kao da je ne čuju.

Očajnički žudeći za bilo kakvom nezavisnošću, Kaikeji pomoć traži među spisima koje je nekada čitala sa majkom i u njima otkriva čaroliju koju samo ona može da izvede. Služeći se tom moći, ona se iz zanemarene princeze preobražava u ratnicu, diplomatkinju i najomiljeniju kraljicu, rešenu da izgradi lepši svet za sebe i žene u svom okruženju.

Međutim, demoni iz priča njenog detinjstva prete da iznova ugroze kosmički poredak, te se Kaikejina s mukom utrta staza sudara sa sudbinom koju su bogovi odabrali za njenu porodicu – naročito za njenog voljenog sina Ramu. Kaikeji je prinuđena da odluči hoće li pružanje otpora biti vredno razaranja koje će doneti… i kakvo zaveštanje namerava da ostavi za sobom.

Kaikeji iznova ispisuje život oklevetane kraljice iz indijskog epa Ramajane. To je priča o sudbini, porodici, odvažnosti i bolnim gubicima – o nesvakidašnjoj ženi koja se odvažila da ostavi trag u jednom svetu u kojem je baš sve u rukama bogova i muškaraca.

„Hipnotični roman Vaišnavi Patel obasjava blistavim svetlom oklevetanu kraljicu iz Ramajane… Na policama će ovaj roman vrlo lako zaslužiti mesto uz Kirku Madlin Miler.“
– Publishers Weekly

Kategorije

Drama Istorijski

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2023-11-23

ISBN: 978-86-521-5062-5

Cena štampanog izdanja: 1399.00 RSD

Broj strana: 472

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari