Kofer iz Berlina Jelena Bačić Alimpić Domaći pisci

Kofer iz Berlina

Jelena Bačić Alimpić

Jelena Bačić Alimpić Ringišpil

5

450.00 RSD

Opis knjige

Bila je potrebna hrabrost da se ostane. Još veća – da se ode. Ona je znala šta mora da učini.

Šta se najviše od svega pamti?
Strah?
Bol?
Glad?
Ljubav?

Berlin 1992.
Vera Miler, uspešan advokat, poznata je po rešavanju i najzamršenijih slučajeva nestanka ljudi pre i nakon pada Berlinskog zida. Ipak, ona nikako ne uspeva da uđe u trag svojim biološkim roditeljima. Njen život je organizovan, postojan i miran sve dok u advokatsku kancelariju ne uđe Hans Bauer, starac na izmaku života. Sve što traži od Vere jeste da mu pomogne da pronađe svoju davno izgubljenu ljubav, da ode u Sankt Peterburg i ponese kofer iz Berlina.

Lenjingrad 1942.
Valentina Vasiljevna Nečajeva deli tešku sudbinu sa hiljadama svojih sugrađana tokom opsade Lenjingrada. Nakon danonoćnih patnji i užasa, ona sreće svog druga iz detinjstva koji je podseća na bezbrižne dane u Puškinu, sada okupiranom mestu nadomak Lenjingrada. Opijena pričom o srećnoj prošlosti, Valentina želi samo jedno: da ponovo vidi Puškin. Tamo će upoznati Ernesta Gebauera, svoju pravu ali zabranjenu ljubav.

Jelena Bačić Alimpić, autorka bestselera „Kazna za greh“ i „Nigde nema te“, snagom svog pripovedačkog talenta vešto prepliće priče o dve žene, dva grada i jednom zločinu. Napisan s istančanom pažnjom za istorijske pojedinosti i pun emotivnog naboja, „Kofer iz Berlina“ je dirljiv i intrigantan roman koji će vam vratiti veru u beskrajnu moć ljubavi.

 

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2000-01-01

ISBN: 978-86-521-2903-4

Cena štampanog izdanja: 899.00 RSD

Broj strana: 304

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

sandra.grujic

5

31.10.2020

.

.

0

0

User pic

aleksandralj

5

18.08.2020

Treća strana surove istorije

Divna knjiga, vrijedna čitanja. Nakon knjige "Ringišpil" meni najdraže Jelenino djelo.

0

0