Dejan Stojiljković Konstantinovo raskršće Nagrađene knjige Domaći autori Istorijski triler

Konstantinovo raskršće – Prošireno i ilustrovano jubilarno izdanje

Dejan Stojiljković

Dejan Stojiljković Kišni psi

0

649.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Nagrade „Miloš Crnjanski“, „Zlatni Hit liber“ i „Svetosavski pečat“.

Najčitanija knjiga u javnim bibliotekama u Srbiji 2010. godine.

Bestseler prodat u više od 70.000 primeraka samo u Srbiji.

Knjiga koja je prevedena na engleski, ruski, slovački, makedonski, francuski... i adaptirana u strip koji je uvršten na godišnju listu najboljih svetskih izdanja poznatog teoretičara devete umetnosti Pola Graveta.

Roman Konstantinovo raskršće pojavio se prvi put pred čitaocima 2009. godine i od tada ne prestaje da pleni pažnju kako domaćih tako i inostranih čitalaca.

Zamišljen kao mistični triler koji se dešava u poslednjim danima Drugog svetskog rata u Srbiji, u Nišu, na raskršću svetova, on donosi priču o ljudima zarobljenim u točku vremena pod kojim se drobe sudbine pojedinaca i naroda. Vampiri, arijevski mistici, nacisti, partizani i četnici, ilegalci i agenti stranih tajnih službi, gatare i okultisti, obični ljudi koji pokušavaju da u vremenu zla sačuvaju goli život... I rimski car, rođeni Nišlija, koji je promenio tok istorije.

Ovo jubilarno izdanje romana Konstantinovo raskršće donosi integralnu verziju koja je dorađena i upotpunjena novim materijalom, dodatnim glavama i scenama, opširnim piščevim predgovorom kao i ilustracijama koje je uradio Dragan Paunović, autor strip-adaptacije romana.

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2021-01-15

ISBN: 978-86-521-3492-2

Cena štampanog izdanja: 1298.99 RSD

Broj strana: 338

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari