Kratko pismo za dugi rastanak Peter Handke Drama

Kratko pismo za dugi rastanak

Peter Handke

Peter Handke Golmanov strah od penala

3.5

349.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

„Veličanstvena ljubavna priča.“ Der Bund

Tragajući za svojom ženom Juditom, bezimeni junak romana, mladi Austrijanac u Americi, dolazi do hotela u Providensu, gde ga na portirnici čeka pismo: „U Njujorku sam. Ujedno te molim da me ne tražiš, ne bi bilo dobro da me pronađeš.“ S vremenom, međutim, postaje jasno da Judita zapravo njega progoni s namerom da ga ubije. On provodi dan u Njujorku, zatim odlazi u Filadelfiju, gde će mu se pridružiti stara ljubav sa svojom dvogodišnjom ćerkom. Voze se zajedno do Sent Luisa, a potom, da bi umakao nemilosrdnoj Juditi, on kreće na zapad ka Tusonu i otud ka Oregonu. Na obali Tihog okeana srešće svoju ženu sa pištoljem u ruci.

„Handke ispisuje i opisuje bezizlazni ljubavni lavirint, u kojem se dvoje susreću i gube, beže jedno od drugog samo da bi se iznova sreli. Jer je prava ljubav jedino ona u kojoj je čitav život – neprestano – na kocki.“ Vladimir Tabašević

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2020-05-07

ISBN: 978-86-521-3687-2

Cena štampanog izdanja: 699.00 RSD

Broj strana: 162

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

Jelena Pavić

5

05.12.2022

Највећа могућа препорука ❤️

Жена која је решила да оде и да је њен мушкарац не тражи је прича коју Хандке слика у роману КРАТКО ПИСМО ЗА ДУГИ РАСТАНАК . Кроз сцене путовања по Америци брачни пар се отуђује, проналази, растаје и састаје. Одустанак супружника је потреба за индивидуализмом и бег од сваке институционалности која баш тај индивидуализам гаси. Колективност Новог света завладаће читавим све док се осим ових ликова не супротставе и остали људи на планети.

0

0

User pic

AnnaHermann

2

22.10.2020

Recenzija

Handke definitivno nije pisac za svakoga. Mene lično podseća na vrlo bledu kopiju Hesea. Ostaje večito nedorecen u svojim mislima, te i samo čitanje gubi svoju draž.

0

0