Lutka od porcelana

Kristen Laš

5

599.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Priča jedne porodice je priča jedne zemlje.

Jedino što je Rouzi nasledila od samotne majke jeste sveščica s ruskim bajkama ispisanim rukom. Ali između njenih redova krije se sasvim druga priča.

Nekada davno u jednom dalekom carstvu…

...Rouzi se zvala Raisa i živela je mirno u malom stanu u Moskvi, gde joj je majka pred spavanje pričala bajke. Jedne sparne letnje noći ubijeni su joj otac i sestra i njeno detinjstvo se naglo okončalo.

Godinama kasnije Rouzi je na doktorskim studijama u Oksfordu, a njen verenik ne zna ništa o njenom ranijem životu. Majka na samrtničkoj postelji zaveštava Rouzi pohaban, rukom ispisan notes sa sablasnim kratkim pričama. Proganjana sestrinim duhom i obuzeta očajničkom žudnjom za odgovorima, Rouzi se vraća u domovinu kako bi otkrila istinu o toj letnjoj noći – da bi raskrstila sa svojom prošlošću.

Naoružana samo majčinom zbirčicom bajki i čvrstom rešenošću, Rouzi kreće na putovanje koje će je odvesti u Rusiju na rubu revolucije iz 1917, u svet zanosne romantike, nasilja i izdaje. Ali što dublje zalazi u taj svet, to se više raspadaju istine o njenoj porodici.

U srcu svih događanja koji su odredili sudbinu njene porodice Rouzi otkriva Tonju, mladu ženu plemenitog roda, lepu kao lutka od porcelana. Pre nego što stigne do poslednje priče, Rouzi mora da odluči koliko istine može da podnese.

Lutka od porcelana porodična je saga koja prati tri generacije kroz čitavo postojanje sovjetske Rusije. Ovo je priča o osveti i opsesiji, o ljubavi koja traje, o nemogućim izborima i razornim posledicama – ali i o opraštanju i iskupljenju.

Kategorije

Drama Istorijski

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2022-12-15

ISBN: 978-86-521-4749-6

Cena štampanog izdanja: 1199.00 RSD

Broj strana: 360

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari

User pic

Jelena Pavić

5

05.04.2023

Препорука ❤️

Ову књигу ће волети сви читаоци који су љубитељи бајки, они који воле магију у реализму, који су љубитељи породичних драма и преплитања прошлости и садашњости. Радња романа се смењује из савременог временског периода до периода бољшевичке револуције кроз ретроспективно приповедање различитих ликова. Ово је роман вртоглавог заплета, снажне кулминације и мистериозног расплета. Огромна препорука ❤️❤️

0

0

User pic

sa.knjigom.na.ti

5

29.01.2023

Odlična

Odlična knjiga koja prikazuje istorijski period Rusije posle dinastije Romanov.

0

0