Majstor svitanja: Peter Handke - biografija Malte Hervig Publicistika Biografija

Majstor svitanja: Peter Handke - biografija

Malte Hervig

Veronik Masiježak Ne čekaj da oluje prođu i nauči da plešeš na kiši

0

600.00 RSD

Opis knjige

Peter Handke je jedan od najkontroverznijih i najplodnijih savremenih pisaca. Kada je Švedska akademija 10. oktobra 2019. godine obznanila da je upravo on dobitnik Nobelove nagrade za književnost, usledila je međunarodna uzbuna kakve u istoriji ove nagrade još nije bilo. Skoro niko nije očekivao da će pisac večito neprilagođen modi vremena dobiti Nobelovu nagradu. Nagrađeni ponajmanje. Njegovu javnu sliku oblikuju krajnosti: prvosveštenik umetnosti, usamljeni monah, prijatelj Srba. Koliko istine stoji iza ovih predstava? Čini se da je i ceo Handkeov život šetnja između takvih krajnosti: između usamljenosti i ljubavi, straha od ljudi i žudnje za slavom, jezika i politike, snova i sveta.

Novinar i književni kritičar Malte Hervig dugo je razgovarao sa Handkeom, njegovom rodbinom, prijateljima, saputnicama i protivnicima i stekao uvid u njegove neobjavljene tekstove. Rezultat je sveobuhvatna biografija koja analizira lik i delo ovog velikog pisca. Posebno poglavlje posvećeno Jugoslaviji uveliko osvetljava Handkeov politički i književni angažman na našim prostorima.

Biografija je bogato ilustrovana i uključuje dosad neobjavljene fotografije, faksimile stranica dnevnika, kao i Handkeove crteže i skice.

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2021-09-10

ISBN: 978-86-521-4233-0

Cena štampanog izdanja: 1199.00 RSD

Broj strana: 392

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari