Na kraju sveta s pingvinima

Hejzel Prajor

Hejzel Prajor Harfa za Eli

4.5

549.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Baka Veronika kreće na putovanje svog života

„Zabavno, toplo, uverljivo i potpuno originalno.“
– Daily Express

Veronika Makridi živi u vili pored mora. Voli da popije šolju indijskog crnog čaja dok gleda dobar dokumentarac o životinjskom svetu. I nikad je nećete videti bez jarkocrvenog karmina.

U poslednje vreme Veronika se ne viđa gotovo ni sa kim jer u svojoj osamdeset petoj godini dane provodi uglavnom kod kuće a društvo joj pravi jedino pomoćnica Ajlin.

Najčešće šeta obalom i skuplja otpatke („ljude koji bacaju otpatke po prirodi treba streljati“), traži naočare po kući („imaju običaj da nestanu“) ili viče svojoj pomoćnici šta treba da uradi („Ajlin, vrata!“).

Veronika nema ni porodicu ni prijatelje u blizini, barem koliko ona to zna... Ne zna ni kome da ostavi svoje veliko bogatstvo posle smrti.

Ali danas... danas će Veronika doneti odluku koja će sve to promeniti.

„Nepokolebljiva, tvrdoglava, duhovita osoba koja vas dira u srce, izuzetna heroina, Veronika Makridi, prikrašće vam se i potpuno vas osvojiti.“
– Triša Ešli 

„Srdačna priča o ljudskoj dobroti, neprolaznim vrednostima i zaštiti naše planete.“
– CultureFly

Kategorije

Drama Komedije Ljubavni

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2023-01-11

ISBN: 978-86-521-4696-3

Cena štampanog izdanja: 1099.00 RSD

Broj strana: 352

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

ntsristic6336

5

03.02.2024

Na kraju sveta sa pingvinima

Ovo je jedna od onih knjiga koje tope led oko srca!

0

0

User pic

jelenag672841

5

18.06.2023

Na kraju sveta s pingvinima

Sjajna knjiga. Odusevila me je. Nikad nemojte suditi o knjizi na osnovu korica jer ne znate sta se krije izmedju njih. Mozda vam otopi srce. :)

0

0

User pic

Valahiru

4

18.06.2023

Na kraju sveta s pingvinima - Hejzel Prajor

Nisam očekivao da će mi se knjiga dopasti, ali ipak jeste. Saživeo sam se sa predelom, uprkos tome što nisam ljubitelj zime i hladnoće, saživeo sam se sa likovima. Nestrpljivo sam čekao da saznam više detalja i nisam mogao da ispustim knjigu dok je nisam pročitao. Vuklo me je da čitam dalje, da saznam više o bolnoj mladosti Veronike, da saznam kako će se stvari odigrati i šta će na kraju biti. U ovoj knjizi ima svega. Dosta je tu bola, dosta tuge, ali i dosta humora i ljubavi. One prave i naivne

0

0

User pic

draganaisailovic866047

4

31.03.2023

.

.

0

0

User pic

svetlana.jelic0113318

5

12.03.2023

#živeti do poslednjeg daha

Originalno, zabavno, optimistično...

0

0

User pic

Jelena Pavić

5

26.02.2023

Препорука ❤️

Радња романа започиње у Шкотској у садашњости, старица Вероника је веома имућна, али сама на овом свету. Међутим, уз помоћ њене помоћнице открива постојање унука Патрика. Од тада пратимо две приче и два угла посматрања на прошлост и ток њихових живота. Вероника је при самом крају живота и решена је да се суочи са свим болима које је преживела. То ће урадити уз помоћ аделијских пингвина на острву Локот на Јужном полу.Тада настаје нова прича измештена на ледене обронке јужне хемисфере...

0

0