Neonski bluz Dejan Stojiljković Domaći pisci

Neonski bluz

Dejan Stojiljković

Dejan Stojiljković Kišni psi

4

399.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Koscenarista serije Senke nad Balkanom i autor bestselera Kišni psi i Leva strana druma

Zbirka priča Neonski bluz donosi nova prozna ostvarenja iz književne radionice jednog od napopularnijih savremenih srpskih pripovedača.

Stojiljković je maestralno povezao priče o ukletom jezeru koje u svojim mračnim dubinama skriva jezivu tajnu, događaje na Kosovu 1999. i incident koji je mogao da izazove treći svetski rat. Pop zvezde prikazuje kao prave heroje koji uspevaju da taj rat spreče ili obične momke iz kraja koji uživaju u fudbalu kao sav ostali svet. Otkriva nam i neobične demonske intervencije u svetu rokenrola, a upoznaje nas i sa mahnitim serijskim ubicom željnim slave i popularnosti. U jednoj priči prenosi radnju u vreme rimskog cara Klaudija Gotskog dok zbirku zatvara potresnom parabolom o bezumlju rata i sudbini pojedinca, smeštenoj u zavejani Lenjingrad pod nacističkom opsadom.

Pripovetka Neonski bluz, po kojoj cela zbirka i nosi naslov, prilika je za još jedan susret sa Nemanjom Lukićem, jednim od omiljenih književnih likova i glavnim junakom kultnog romana Konstantinovo raskršće.

Stojiljković pokazuje svoj raskošni talenat u pisanju priča i povezivanju događaja na vremenskoj liniji koja se prostire od starog Rima do današnjih dana.

„Događaji iz Prvog svetskog rata centralni su u atmosferičnoj priči Dejana Stojiljkovića Neonski bluz, u kojoj bivši policajac rešava sto godina staro ubistvo uz pomoć stranca koji bi mogao da bude vampir.“ Publishers Weekly

www.dejanstojiljkovic.rs

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2020-12-10

ISBN: 978-86-521-3910-1

Cena štampanog izdanja: 799.00 RSD

Broj strana: 200

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

Hadzi Deki

5

16.01.2021

Odlicna knjiga

Mladi niski (tirazni) romansijer ovom knjigom potvrdjuje svoj talenat i svrtava se u red najboljih pripovedaca na ovim prostorima. Odlicna knjiga, za svaku preporuku !

1

0

User pic

vsnradivojevic5102

4

28.12.2020

Ok

Zanimljive, al meni neke već (od pre) poznate priče.

1

0

User pic

crnorizna8017

3

12.04.2021

Moze on i bolje

Sve bi bilo idealno kad se ne bi toliko petljao u Mancester i neki drugi svet ne toliko poznat nama sa ovih prostora. Deki je Virtuoz nase folkloristike i misterije, ovde odstupa od toga. Kisni psi je mnogo bolja knjiga ...mnooogo bolja. Ali i ova se moze citati.

0

0