Nikad bolja: Sve o famoznoj menopauzi

Šila de Liz

0

499.50 RSD

Ova knjiga je dostupna samo u okviru Classic EDEN paketa.

Opis knjige

Živimo u vreme kakvog još nikad nje bilo i u kojem smo mi žene duže u dobroj formi, duže ostajemo zdrave i starimo lepše nego ikada pre u istoriji čovečanstva. Danas žene u klimaksu, s mnogobrojnim zadacima, čine okosnicu svojih zajednica. No iako izgledamo i osećamo se znatno mlađe nego što su naše majke i bake u našim godinama bile, stav medicine prema klimaksu i dalje je zastareo.

Drugim rečima: mi smo se modernizovale, a medicina kaska za tim. Osim toga, nedostaje nam sveobuhvatan model informisanja i prosvećivanja žena starijih od četrdeset godina. Trenutni pristupi kada je reč o klimaksu na sličnom su nivou kao što je informisanje o menstruaciji bilo pedesetih godina dvadesetog veka. O simptomima se govori tiho, iza zatvorenih vrata. Valunzi, dobijanje na težini, promene raspoloženja – mnoge žene danas nepotrebno pate, a to, po rečima najpoznatije nemačke ginekološkinje Šejle de Liz, ne mora da bude tako. Jednom kada se simptomi identifikuju, možemo mnogo toga da uradimo za svoje zdravlje i dobrobit – i da se još osećamo snažno i seksi u drugoj polovini života.

„Doktorka Šejla de Liz pruža informacije o tome šta se dešava s telom u klimaksu, govori o našim najvećim strahovima, poput atrofije ili inkontinencije. Takođe je zainteresovana za to šta promene znače za žene i kako možemo na najbolji mogući način reagovati na njih.“
– Deutschlandfunk Kultur

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2024-04-24

ISBN: 978-86-521-5117-2

Cena štampanog izdanja: 999.00 RSD

Broj strana: 264

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari