Ovde smo svi odrasli

Ema Straub

Ema Straub Ovde smo svi odrasli

2

450.00 RSD

Opis knjige

„Volim ovaj roman pun ljubavi, razumevanja, praštanja i topline.“
– En Pačet

Topao, duhovit i pronicljiv roman o životnom ciklusu jedne porodice.

Nakon što bude svedok saobraćajne nesreće u centru grada, Astrid Strik se priseća davno potisnutih događaja i shvata da njena sad već odrasla deca nisu imala baš tako uzornu majku kakvom je sebe smatrala. Zato odlučuje da preispita posledice koje je njena porodica zbog toga pretrpela.

Njen mlađi sin luta kroz život i čini se da i on kao roditelj niže greške. Njena ćerka je trudna i potpuno nespremna za majčinske odgovornosti. A stariji sin meri život sopstvenim aršinima i ne haje za druge. Ali posle toliko godina kako da shvati koja je greška bila presudna? Kome da se izvini, kako da se iskupi?

Izgleda da samo Astridina trinaestogodišnja unuka u potpunosti razume kolika je hrabrost potrebna da se priznaju greške i kaže istina onima koje volite.

Ovaj roman satkan je od čarobne alhemije mudrosti, humora i pomnih životnih uvida o rađanju, odrastanju, sazrevanju, starenju i svim emocijama koje na okupu drže članove jedne porodice.

„Oštroumna i mudra priča o životu jedne porodice iz malog grada.“
– People Magazine

„Ema Straub piše dosledno jasno, a likovima prilazi s ljubavlju i razumevanjem. Izvrstan roman!“
– New York Times

Kategorije

Drama

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2021-07-10

ISBN: 978-86-521-4160-9

Cena štampanog izdanja: 899.00 RSD

Broj strana: 328

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari

User pic

Vesna

2

02.08.2021

"Porodično cirkus"

Papazjanija raznih aktuelnih tema: vršnjačko nasilje, coming out, lgbtq+, ljubavni život starih osoba, reproduktivne odluke, problemi starenja i odrastanja, odnosi roditelja i dece, braće i sestara, u braku, među prijateljicama... Nijedna tema nije temeljno istražena već samo površno zahvaćena. Relativno zabavno i lagano štivo, koje nije totalno banalno. Preporučujem ljubiteljima serije "This is us" na koju me podseća. Prevod i lektura očajni i zato 2* iako je roman objektivno možda i za 3*.

0

0