Papirna palata

Miranda Kauli Heler

5

599.50 RSD

Ova knjiga je dostupna samo u okviru Classic EDEN paketa.

Opis knjige

Bestseler #1 New York Timesa.

Izbor kniževnog kluba Riz Viderspun.

Priča o tajnama, ljubavi i lažima zbog kojih jedna žena mora u jednom danu da donese presudnu odluku, na koju se spremala decenijama.

El, pedesetogodišnja srećno udata majka troje dece, budi se u Papirnoj palati – porodičnom letnjikovcu u koji je dolazila svakog leta. Međutim, ovo jutro je drugačije: prošle noći El i njen najstariji prijatelj Džonas iskrali su se u mrak na zadnja vrata i prvi put vodili ljubav dok su njihovi supružnici sve vreme čavrljali u kući. Sada, tokom dvadeset četiri časa, El će morati da bira između života koji je stvorila sa svojim suprugom Piterom, i života sa svojom ljubavlju iz detinjstva Džonasom, koji je mogla imati samo da jedan tragični događaj nije zanavek promenio njihove sudbine.

Dok autorka oslikava životna iskustva koja su El dovela do sudbonosnog trenutka, svedočimo njenoj konačnoj odluci. Nežna ali i potresna, Papirna palata razmatra tenzije između žudnje i dostojanstva, posledica zlostavljanja, kao i porodične zločine i prestupe.

„Tmuran i dramatičan mizanscen prepun senovitih staza i jezeraca opisan je živopisno i u strogoj je suprotnosti naspram hladnijih, oštrijih elemenata Eline priče... Autorka već od prve stranice ne štedi čitaoca, a neki udarci pogodiće ga tek kasnije – i to krišom.“
– Kirkus

„Knjiga koja obiluje upečatljivim pojedinostima. Čitalac sve do samog kraja neće ni naslućivati šta će se desiti.“
– Publishers Weekly

„Zanosna priča po duhu srodna Apdajku i Čiveru.“
– Times

Kategorije

Drama

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2022-07-07

ISBN: 978-86-521-4430-3

Cena štampanog izdanja: 1199.00 RSD

Broj strana: 384

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari

User pic

bube.lj4339

5

18.08.2022

Папирна палата

Прекрасна книга за читање на одмор! Приказната тече лесно и со нетрпение го чекав крајот. Љубовен триаголник кој е предизвик дали ќе победи стабилната љубов во брачното живеење, или возбудливоста на летната авантура со Џонас... Дали ние како родители се ќе направиме да ги заштитиме децата? Вреди да се стави на списокот за читање за ова лето!

0

0