Pitajte istoričara

Greg Džener

3

599.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Pedeset iznenađujućih odgovora na ono što ste oduvek želeli da znate

„Plodonosna šetnja putevima i stranputicama prošlosti.“
– BBC History Magazine

Koji narod u istoriji bi najbolje izveo veliku pljačku kazina? Ko je bio najbogatiji čovek svih vremena? Kada je bio prvi ponedeljak? Koliko je brzo prenošena pošta u srednjovekovnoj Kini? Šta je o kamenom dobu prikazano tačno u Porodici Kremenko?

U knjizi Pitajte istoričara voditelj podkasta na Bi-Bi-Siju Greg Džener pruža odgovore na pitanja koja ste uvek hteli da postavite, samo niste znali kome. Odgovarajući na pedeset autentičnih pitanja koja su mu ljudi postavili, Džener vas vodi u zabavni obilazak istorijskih razdoblja i predstavlja vam najbolje i najneočekivanije priče, činjenice i ličnosti iz prošlosti. Krećući se kroz široki spektar tema, od afričkih carstava, antičkih zbirki viceva i bizarnih primera kanibalizma u medicinske svrhe pa do saznanja kako su smišljene puslice, ogledala i ženski higijenski ulošci, Pitajte istoričara opkoračuje vreme od kamenog doba do revolucionarnih šezdesetih i pruža švedski sto pun zabavnih i sadržajnih gurmanluka – istorijskih kurioziteta koje treba grickati zalogajčić po zalogajčić.

„Živopisan izbor, koji obuhvata širok raspon razdoblja i tematskih oblasti. Izvanredan pristup nekim od najvećih istorijskih tema i koncepta.“
– History Revealed

„Uravnotežujući ulogu antičkog grčkog ljubitelja znanja i srednjovekovnog dvorskog zabavljača, Džener je napisao idealan praznični poklon – u jednakoj meri poučan i zabavan.“
– Reaction

Kategorije

Publicistika Istorija

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2022-12-22

ISBN: 978-86-521-4695-6

Cena štampanog izdanja: 1199.00 RSD

Broj strana: 336

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari

User pic

SašaHN

4

20.03.2023

4

4

0

0

User pic

Mery

2

25.02.2023

Pitajte istoričara

Zanimljiv koncept, realizacija poprilično loša i manjkava. Zanimljive teme napisane su tako da postaju dosadne, bavim se historijom i nisam uživala u čitanju ove knjige. Ustvari, umorila me za sva vremena.

0

0