Pola kralja Džo Aberkrombi Epska fantastika

Pola kralja

Džo Aberkrombi

Džo Aberkrombi Pola kralja

5

449.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Prva knjiga Skrhanog mora.

Pola kralja je moj omiljeni Aberkrombijev roman, a to već dovoljno govori“ Patrik Rotfus

Porodica ga je izdala i ostavila, misleći da je mrtav. Kraljević Jarvi, nevoljni naslednik razjedinjenog kraljevstva, zavetovao se da će povratiti presto koji nikada nije ni želeo.

Ali najpre mora da preživi okrutnost, okove i opore vode Skrhanog mora – i sve to samo sa jednom zdravom šakom. Rođen slab u očima opakog i studenog sveta, on ne može da stegne štit ili zamahne bradvom, pa je stoga izbrusio um i pretvorio ga u smrtonosnu oštricu.

Okupljajući s koca i konopca bratiju izgnanika i otpadnika, otkriva da mu oni mogu biti od veće pomoći negoli bilo koji velmoža. Hoće li se Jarvijev put okončati kako je i otpočeo – obrtima, obmanama i očajem?

„Apsolutno zabavno! Priča se odvija brzinom munje, a ispunjena je najluđom kolekcijom protuva, zlikovaca i dvolične kopiladi. Aberkrombi ne traći vreme i već u prvom poglavlju baca vas u zakovitlanu priču o izdaji i osveti.“ SciFi Now

„Jednom kad vas ova priča uhvati, neće vas više pustiti! Aberkrombi je majstor pripovedanja, a to znači da je baš sve fascinatno, od likova koje ćete i voleti i prezirati do prostranog sveta koji ćete s njim istraživati.“ Fantasy Book Review 

Kategorije

Epska fantastika

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2000-01-01

ISBN: 978-86-521-2162-5

Cena štampanog izdanja: 899.00 RSD

Broj strana: 336

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

Valahiru

5

06.09.2021

Pola kralja

Aberkrombi ne opisuje previše predele i svet u kom se radnja odvija. Umesto toga se fokusira na likove i njihov razvoj. Tako imamo razne likove, sa širokim spektrom osobina. Najviše mi se dopada što nema potpuno dobrih, a ni potpuno loših likova. Svako od njih u nekom trenutku pokaže strah, slabost ili iskusi bol. Realan je, poput Martina, što mi se dopalo. U knjizi ima svega, od laži, izdaje od sopstvene krvi, pa do krvavog rata i dosta akcije.

0

0

User pic

jannaveljkovic0036938

5

16.09.2020

Grimm-dark

Mračno, surovo, fenomenalno zamišljeno i izvedeno

0

0