Pola rata Džo Aberkrombi Epska fantastika

Pola rata

Džo Aberkrombi

Džo Aberkrombi Pola kralja

4

499.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Treća knjiga Skrhanog mora.

„Fantastika za sve uzraste i sva vremena. Skrhano more je doseglo svoj vrhunac.“ Tor.com

Reči su oružje.

Kneginja Skara je gledala kako sve što je u životu volela postaje krv i pepeo. Ostale su joj samo reči. Ali prave reči znaju da budu smrtonosne kao sečivo. Ona mora da savlada svoje strahove i izoštri misli do ubitačne britkosti ako hoće da povrati svoju dedovinu.

Samo pola rata se vodi mačevima.

Lukavi otac Jarvi prešao je dug put od obogaljenog roba do kraljevog staratelja. Stare dušmane pretvorio je u saveznike i sklopio kolebljivi mir. Ali sada je surova i neumoljiva baba Veksen okupila najveću vojsku još od vremena kada su vilovnjaci ratovali protiv Boga, a na njeno čelo postavila Jarkog Jilinga – čoveka koji se ne klanja nijednom drugom bogu do Smrti.

Čovek ponekad mora da se protiv zla bori zlom.


Neki – kao što su Trn Batu i mačonoša Rait – rođeni su da se bore. Drugi – kao što su Brand kovač i Kol drvodelja – radije bi da stoje na svetlu. Ali kada Majka Rat raširi svoja železna krila, možda će čitavo Skrhano more zastrti mrakom.

„Dinamična priča o izdaji i osveti, koja me je zgrabila već na prvoj stranici i nije me puštala do samog kraja.“ Džordž R. R. Martin

„Munjevite bitke, još brži preokreti i britki dijalozi. Izvrsno!“ Daily News 

Kategorije

Epska fantastika

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2000-01-01

ISBN: 978-86-521-2346-9

Cena štampanog izdanja: 999.00 RSD

Broj strana: 432

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

Valahiru

4

08.01.2022

Pola rata

Aberkrombi se ovde zaista igrao sa mojim emocijama. Osim toga, igrao se sa svojim likovima. Kao i Martin, Aberkrombi se nije ustručavao da ubije neke od važnih i sa moje strane voljenih likova. Brojne se spletke odigravaju pred čitaocima, a neke se ne raspletu do samog kraja. Obrti su brojni, a svaki me zaista iznenadio. Neki od likova su se promenili, na bolje ili gore. Kraj mi se nije dopao, uprkos tome što je donekle srećan. Mnogo toga nije ispalo kako sam se nadao.

0

0