Polje meduza

Oto Oltvanji

5

449.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Triler koji nanosi opekotine

On samo želi da otkrije šta se desilo s njegovom ženom o čijoj se sudbini ne zna ništa poslednjih deset godina. Za taj posao nema idealnijeg od Skeptika – nekad novinara, danas majstora za rešavanje problema.

Polazeći za davno ohlađenim tragovima, Skeptik će morati da se probije kroz armiju svedoka i potencijalnih osumnjičenih za nestanak, od ostarelog rokera, preko nudističkog kluba do poslovno-političke elite nekadašnje države. Istraga će ga odvesti do još intrigantnije tridesetogodišnje rovinjske misterije. A da li postoji konkretan krivac koji upravlja događajima iz senke?

Polju meduza Oltvanji gradi suptilnu rezonanciju teksta sa širim kulturno-istorijskim planom, od socijalizma do tranzicionog kapitalizma, od bivše Jugoslavije do današnjeg Beograda, i nazad.

Ovo je istovremeno klasičan detektivski roman, savremeni triler i hronika jednog društva. Na kraju, čitalac će se zajedno sa pripovedačem zateći izmenjen u briljantno ispisanoj književnosti tuge, nezalečenih porodičnih odnosa i neobičnih balkanskih sudbina.

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2023-10-18

ISBN: 978-86-521-5021-2

Cena štampanog izdanja: 899.00 RSD

Broj strana: 328

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari

User pic

alexandar.papic5745

5

11.02.2024

Pole meduza

Odlicna knjiga. Dobra prica I zanimljiv still pisanja.

0

0

User pic

micca

5

02.02.2024

***

Uživala sam čitajući ovaj dinamičan triler

0

0