Put do zvezda Jurij Gagarin Autobiografije i biografije

Put do zvezda

Jurij Gagarin

Jurij Gagarin Put do zvezda

5

400.00 RSD

Opis knjige

Zapisi prvog čoveka u svemiru

Prvi put na srpskom jeziku

Životno iskustvo pokazuje da svemir neće osvajati nikavi „supermeni“, već najobičniji ljudi. Uostalom, graditelji sovjetskih svemirskih letilica, kao i moji drugovi kosmonauti, svi oni su obični ljudi, predstavnici naše radničke klase, naše inteligencije. Pre samo nekoliko godina ja sam radio kao livac, a sada sam postao Pilot-kosmonaut. Pogledajte me: zar vam ja ličim na „natčoveka“?

Legendarno поехали, što na ruskom znači idemo, bila je poslednja reč koju je Jurij Gagarin izgovorio pre nego što se 12. aprila 1961. u letilici Vostok otisnuo u svemir. Čitav svet je ostao bez daha kad je dvadesetsedmogodišnji sin jednog stolara izvršio podvig koji niko pre njega nije uspeo da ostvari.

U autobiografiji Put do zvezda Gagarin piše o detinjstvu provedenom pod nacističkom okupacijom, o školovanju za livca a kasnije i vojnog pilota, o ljubavi prema domovini i posvećenosti tadašnjoj Komunističkoj partiji i, konačno, o pripremama i prvom letu čoveka u svemir.

„Ljudski rod neće večno ostati na Zemlji, već će u potrazi za svetlošću i prostranstvom najpre bojažljivo dospeti van atmosfere, a zatim će osvojiti sav prostor Sunčevog sistema.“ Konstantin Ciolkovski

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2020-10-23

ISBN: 978-86-521-3878-4

Cena štampanog izdanja: 799.00 RSD

Broj strana: 279

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari

User pic

cvejicm

5

01.01.2021

put do zvezda

tako lagano, a dubokoumno štivo. lako se čovek zamisli nad ovom knjigom. i kakva veličina od čoveka, eh!

0

0