Rat svetova

H. Dž. Vels

4

449.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Klasici svetske književnosti

„Njegove pripovesti bile su prve koje sam čitao, a verovatno će biti i poslednje.“
– Horhe Luis Borhes

Razum čoveka nam kazuje već da je život neprekidna borba za opstanak, i izgleda da to mišljenje imaju i razumna bića na Marsu. Njihov svet se već uveliko ohladio, dok je naš svet još uvek pun života, ali je nastanjen samo onim što oni smatraju nižim stvorenjima. Ratni pohod na Zemlju je jedini izlaz iz opasnosti koja kod njih prelazi s kolena na koleno.

Zastrašujuća rasa Marsovaca pustoši London i hrani se ljudskim žrtvama dok se njihova proždrljiva vegetacija, crveni korov, širi po uništenoj planeti. Ljudska vojska im se suprotstavlja svojim tehnološki slabijim oružjem, dok se panika širi među stanovnicima prestonice.

Velsov klasik o invaziji vanzemaljaca Rat svetova jedan je od najvažnijih romana naučne fantastike i jedno od prvih dela koja su opisala sukob ljudske rase sa vanzemaljskom. Popularnost ovog romana ne jenjava već skoro 125 godina zbog uzbudljive radnje i izuzetno naprednih autorovih razmišljanja koja prevazilaze granice žanra. Priznat kao otac naučne fantastike, uticajan kritičar društva usmeren na budućnost, Herbert Dž. Vels je u svakom pogledu značajna figura svetske kulturne baštine.

„Izuzetno poštujem Velsov stvaralački genij.“
– Žil Vern

Rat svetova je pravi klasik. Ako ga do sada niste pročitali, onda je vreme da to učinite.“
– sfreviews.net

„U čitavoj ʼvavilonskoj biblioteciʼ ljudske proze malo je knjiga koje bolje od ove dokazuju nespornu stvaralačku energiju, širinu vizije i talenat.“
– Iz predgovora Milana M. Ćirkovića

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2022-04-21

ISBN: 978-86-521-4434-1

Cena štampanog izdanja: 899.00 RSD

Broj strana: 248

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

SašaHN

4

03.01.2023

4

4

0

0