Opis knjige

„Njeni pokreti bili su tananiji i suptilniji od svake note. Njeno telo je sinonim za strast i umetnost istovremeno. Elegancija, lirska izražajnost, emocije i gracioznost u sebi nose jedno ime: Ana Balint.

Znala je da voli njega, jedinog, strasnom, dubokom, čistom, nemerljivom ljubavlju. Sve druge ljubavi u njenom životu bile su blede replike tog nikada zaboravljenog osećaja bliskosti, tog pripadanja drugoj duši, u kojoj se njena ogledala, tih neizrecivo tananih i nežnih emocija.“

Jelena Bačić Alimpić ispisuje intimnu povest balerine krhkog tela i džinovskog duha koji je ostavio pečat na svim slavnim baletskim scenama, gradeći istovremeno priču o malim-velikim ljudima, salašarima i umetnicima, pesnicima i njihovim muzama, senovitim bačkim salašima i gradićima, jutrima koja mirišu na slatko od dunja i nezaboravnim ruskim zimama...

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2000-01-01

ISBN: 978-86-521-0404-8

Cena štampanog izdanja: 999.00 RSD

Broj strana: 400

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

aleksandralj

5

18.08.2020

Nikada ne prestaje da se okreće

Knjiga koja, da se mene pita, ne bi silazila sa prvog mjesta top liste u svojoj kategoriji. Draga Jelena, za ovo masterdjelo skidam ti kapu! Dobro, shvatili smo da je ovo moja omiljena knjiga! Dok sam je čitala ispred mene su se kao na platnu smjenjivale slike koje Jelena riječima istka do najsitnijeg detalja. Pravo uživanje!

4

0

User pic

booklover_mne

3

09.10.2021

utisci

Za moj ukus previse smrti, nisam oduševljena kao svi ostali ovom knjigom.

0

0

User pic

violetbgd6948

2

12.06.2021

površna knjiga

mnogo patnje elegije, nikad kraja patetici

0

0

User pic

veky986

2

06.12.2020

Potresna zivotna prica jedne balerine

Da sam citala samo ovu Jeleninu knjigu, bila bi veca ocena. Od 5 procitanih knjiga, mogu reci da su sve na isti kalup. Pune bola i teske, kao da na taj nacin pokusava da dopre do citaoca. Prvi deo knjige je divan, dopalo mi se kako je sve opisano. Nisam ocekivala srecan kraj, ali je bas preterala i to mi je srozalo celokupan utisak. Knjigu bih preporucila onima koji zele da procitaju jednu lepu i potresnu zivotnu pricu.

0

0