Slikar duša Ildefonso Falkones Istorijski

Slikar duša

Ildefonso Falkones

Ildefonso Falkones Naslednici zemlje – Tom I

5

799.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Od autora bestselera Katedrala na moru

Veličanstven istorijski roman o ljubavi, strasti, podelama i umetnosti

Ildefonso Falkones, autor nezaboravne Katedrale na moru, u ovom romanu o ljubavi, umetnosti i osveti predstavlja raskošan portret Barselone uoči modernizma

Barselona, 1901. Grad je ispunjen velikim previranjima. Jad i beda siromašnih u suprotnosti su sa otmenošću i raskoši na gradskim ulicama, gde se već ističe nekoliko jedinstvenih zdanja, simbola modernizma.

Mladi slikar Dalmau Sala, sin nepravedno pogubljenog anarhiste, živi između ta dva suprotstavljena sveta. Njegova porodica i Ema, žena koju voli, spadaju u vatrene i nepokolebljive borce za prava radnika i siromaha. Međutim, Dalmau radi u fabrici keramike don Manuela Belja, konzervativnog buržuja, tvrdokornog i zagriženog katolika, koji ga približava atmosferi u kojoj caruju bogatstvo i stvaralačke inovacije.

U iskušenju pred zavodljivim ponudama buržoazije spremne da kupi njegova dela i njegovu savest, Dalmau će biti prinuđen da potraži vlastiti put, kao čovek i kao umetnik, i da se udalji od poroka kako bi otkrio šta mu je uistinu bitno: vrednosti za koje se zalaže, ljubav jedne hrabre žene, a pre svega slike koje nastaju kao plod njegove mašte i prenose na platno duše najvećih bednika koji se smucaju ulicama uskomešanog grada u kome je klica buntovništva pustila korene.

„Falkones vrtoglavo brzo vodi radnju, a pritom uzbudljivo opisuje kako je izgrađena Barselona, klasnu borbu i borbu arhitektonskih stilova. Još jednom potvrđuje da je najbolji savremeni pisac istorijskih romana u Španiji.“ Razón Cataluña

Kategorije

Istorijski

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2020-12-14

ISBN: 978-86-521-4004-6

Cena štampanog izdanja: 1599.00 RSD

Broj strana: 664

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

ignjatovicdarko776300

5

17.02.2021

Zasto mora da postoji naslov

Tokom citanja, cesto sam imao osecaj da sam na casu istorije.

1

0

User pic

Terzinac

5

03.07.2021

Odlična knjiga

Za svaku preporuku

0

0