Švedski san

Lidija Manfredi

Veronik Masiježak Ne čekaj da oluje prođu i nauči da plešeš na kiši

0

400.00 RSD

Opis knjige

Roman Švedski san zasniva se na istinitoj životnoj priči Lidije Manfredi, koja je, verovatno, najbolji primer kako sudbina može da se promeni iz korena ukoliko se neko nađe na pogrešnom mestu i u pogrešno vreme. Ili kada igrom slučaja naleti na pogrešne ljude.

Radnja romana odigrava se u Švedskoj, državi koja za mnoge ljude iz Istočne Evrope, Afrike i Azije predstavlja zemlju snova, nedostižni ideal poimanja demokratije, socijalne brige i društva koje savršeno funkcioniše. Međutim, primer naše junakinje na najbolji način raskrinkava svu manjkavost švedskog sistema, korupciju koja je zastupljena u svim sferama i mračnu stranu „najbolje zemlje za život na svetu”.

Na primeru glavne junakinje videćemo nakaradnost našminkane stvarnosti koja daleko ispod površine, u tamnim dubinama paralelne stvarnosti krije tajne koje mogu biti pogubne za one koji se usude da taknu u njih. Lidija je na svojoj koži najbolje osetila kako izgleda kada se pojedinac upusti u borbu protiv sistema. Kada se to desi i kada se pojavi opasnost da tajne isplivaju na videlo, tada ceo državni aparat kreće na pojedinca koji se usudio da skrene sa linije koja je zacrtana za sve. Tada ga lomi, melje, savija, sve dok on ne pristane na uniformnost i poštovanje pravila ili ga, jednostavno, uništi. Za primer drugima.

Ovo je priča o ženi koja je na bolan način upoznala drugu stranu famoznog “švedskog sna”.

Više informacija

Godina prvog izdanja:

ISBN: 978-86-902130-0-9

Cena štampanog izdanja: RSD

Broj strana: 169

Izdavač: Udruženje nezavisnih pisaca Srbije

Ocene i komentari