Ukrštene reči

Zoran Kostić Cane

5

349.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Unapred mrtvi,
za besmrtnost se borimo.
Živećemo u onome
što stvorimo.


„Ovo nije ljubazna knjiga, Čitaoče, iz nje nećeš moći spokojno sebi da recituješ poeziju. Svaka pesma je ovde, ne susret, već suočenje. Držaće te budnim, neće ti dati da predahneš, imaćeš neprekidno utisak da te posmatra ogledalo.
Ovde pesme viču i kad šapuću, misli su oštrih ivica i durske i molske. Rime su nekad prekori, nekad rugalice. Zato što se u ovim pesmama jedan čovek beskompromisno hvata ukoštac sa sudbinom i životom: svojim, ali i tvojim.
Što je duže čitaš, ova knjiga te više zabrinjava, rastužuje, i sve više te se tiče. Kad je savladaš do kraja, naći ćeš jednu tanku zlatnu nit: ovo je knjiga koja će ti dati hrabrosti i neće te ostaviti bez nade.“
– Ivana Dimić 

Kategorije

Domaći pisci Poezija

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2024-03-04

ISBN: 978-86-521-5056-4

Cena štampanog izdanja: 699.00 RSD

Broj strana: 160

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari

User pic

Jelena Pavić

5

31.03.2024

Preporuka

Ako bih trebala Canetovu poeziju da opišem u jednoj rečenici, onda bi to glasilo ,,Ovo je poezija sa kojom si na Ti"! Njegove pesme se ne ističu, ali su prijemčive, ugrađuju se u nas jer su iskrene. Slika su i trenutka i večnosti. Čini mi se da se Cane trudio da dostigne apsolutnu iskrenost. On nije apstraktan, vrlo je jednostavan i njegovi stihovi govore jasno. Ovo je poput zbirke mudrosti koju treba iščitavati svakodnevno.

0

0