Venecijanske device

Đina Bonaguro

0

649.50 RSD

Ova knjiga je dostupna samo u okviru Classic EDEN paketa.

Opis knjige

„Suptilnost zabranjene ljubavi, u kombinaciji sa živopisnim slikama Venecije u XVI veku opčiniće vas sjajnom mešavinom istorije i fikcije.“
– goodreads.com

Godine 1509. Venecija je na ivici rata. Nezadovoljstvo pape Julija II i učestale pobune po selima stalna su pretnja za republiku. Usred ovih previranja, plemkinja Justina Soranco, devica od šesnaest godina, nada se da će se udati za svog voljenog Luku Čikonja. Međutim, nade joj se rasplinu kada njen otac odluči da svoju mlađu ćerku Rozu udati za bogatog mladića, a Justinu pošalje u manastir San Cakarija, kako nalaže tradicija. Strategija njihovog oca ne odnosi se samo na zaštitu porodice. Kako je dužan trgovinskim partnerima i najozloglašenijoj kurtizani u gradu La Dijamanti, tako pritisak postaje sve veći.

Po dolasku u manastir, Justina se poverava svojoj tetki Liviji, jednoj od monahinja, a onda vrlo brzo saznaje da u San Cakariji nije sve podređeno pobožnom životu. Justina je zaprepašćena jer žene u manastiru pronalaze slobodu u onome što liči na zatvor. Ali tajne i skandali probijaju zidove samostana i Justina uviđa da je život u manastiru poželjniji u poređenju sa La Dijamantinim pretnjama.

Rešena da zaštiti sebe i one koje voli, Justina se obraća Luki za pomoć. Ona otkriva da mora da sluša svoje srce ne bi li donela odluku koja će ih sve ili spasiti ili uništiti.

„Ovaj roman potkrepljen istorijskim činjenicama prvo nas uranja u atmosferu domaćinstva i tradicije plemićke porodice, a zatim nas uvodi u tajanstvene kutke unutar manastirskih zidina.“
– historicalnovelsociety.org

„Prikaz života italijanskog manastira, smešten u živopisnu kulturu kasne renesansne Venecije.“
– shepherd.com

Kategorije

Drama Istorijski

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2023-11-24

ISBN: 9788652150175

Cena štampanog izdanja: 1299.00 RSD

Broj strana: 400

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari