Život pre čoveka Margaret Atvud Drama

Život pre čoveka

Margaret Atvud

Margaret Atvud Đavolji nakot

3.5

449.50 RSD

Ova knjiga je dostupna samo u okviru Classic EDEN paketa.

Opis knjige

Dobitnica Bukerove nagrade i autorka bestselera Sluškinjina priča

Britka anatomija modernog braka.

Izuzetno složen ljubavni trougao pokreće ovaj poetski roman Margaret Atvud. Elizabeta i Nejt, iako rutinski neverni jedno drugom, u braku su već više od decenije. Nakon što poslednji Elizabetin ljubavnik izvrši samoubistvo, oporavivši se od žalosti, ona shvata da je njen nežni, neodlučni muž na ivici da je napusti. On se zaljubio u Lašju, mladu paleontološkinju i večitu naivku koja, kako se čini, više voli fosile dinosaurusa nego ljude. Elizabeta baca oko na momka s kojim Lašja živi, Vilijama, i emocionalna oluja koja sledi preti da opustoši živote svih njih.

Spajajući bolnu iskrenost sa oštrom satirom, Margaret Atvud vuče jetke i duhovite paralele između života svojih likova i dinosaurusa koje Elizabeta i Lašja pokušavaju da ovekoveče svojim muzejskim izložbama. Duhovito i blago melanholično, autorka opisuje modernu porodicu i romantičnu ljubav, sve vreme nas podsećajući da joj preti izumiranje.

„Margaret Atvud postavlja vrhunsku živu izložbu sa jedinstvenim eksponatima... ovaj roman je pravo blago.“ Chicago Tribune

Kategorije

Drama

Više informacija

Godina prvog izdanja:

ISBN: 978-86-521-4185-2

Cena štampanog izdanja: 899.00 RSD

Broj strana: 352

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

natasa.markoviceva6005

5

11.11.2021

Odlična psihološka studija

Evo jednog romana koji svojom sumornom atmosferom i neobičnim junacima čitanje čini čudno grozničavim, na momente i mazohističkim činom. U središtu priče su Elizabet i Nejt, bračni par na pragu četrdesetih. Moglo bi se reći da se nalaze na pragu saznanja šta je život, tj. šta je njegovo bolno naličje: razočaranje, umor, izneverena očekivanja i osećaj da su u klopci preovladavaju nad svakodnevnim sadržajima i potencijalnim radostima.

0

0

User pic

vsnradivojevic5102

2

14.09.2021

-

Bezlični, dezorjentisani, nezanimljivi, bezosećajni, apatični likovi, kojima je jedini cilj da zadovolje svoje animalne instinkte. A ni za to nisu kadri. Siva, depresivna atmosfera + dosadni akteri = mučenje do poslednje stranice, bez poente. Volim Margaret Atvud, ali ovo mi se uopšte nije dopalo. Samo zbog solidnog stila 2*.

0

0