Dušanova kletva Vanja Bulić Domaći pisci

Dušanova kletva

Vanja Bulić

Vanja Bulić Sto bisera

4

499.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Autor bestselera Simeonov pečat i Teslina pošiljka

Zlo ima hiljadu lica, ali samo jedan cilj.

„Sve sudije da sude, pravo, po zakonu, a ne da sude po strahu od cara.“ Dušanov zakonik

Ispred Palate pravde, naslonjena na spomenik caru Dušanu, pronađena je kesa za đubre i u njoj odsečena ruka. Kakvu poruku šalje odsečena ruka čoveka koji je tri puta bio u zatvoru zbog silovanja? Odgovor traži novinar Novak Ivanović, dok policija po nečijem naređenju usporava istragu.

Sumnja pada na društvo Dušanovi sledbenici, koje se zalaže za striktnu primenu zakona kao u vreme vladavine cara Dušana („ako vlastelin uzme drugu bez njenog pristanka, da mu se obe ruke odseku“). Članovi društva su roditelji, braće, sestre i prijatelji silovanih žena, ili dece koja su pretrpela torturu pedofila, ili devojaka koje su završile kao belo roblje... Da li su Dušanovi sledbenici društvo osvetnika ili neformalno udruženje koje pokušava da probudi uspavanu savest zemlje u tranziciji?

Kad sazna da iz Beograda ka Kosovu kreće već utabanom stazom minibus sa devojkama koje će završiti kao prostitutke u noćnim klubovima i bordelima na Kosovu, u Italiji ili na Bliskom istoku, Novak kreće u Mitrovicu, Prizren, Prištinu... U Manastiru Sveti Arhangeli, kraj groba cara Dušana, sreće monaha Onufrija, koji mu govori o Dušanovoj kletvi na potomstvo.

Posle povratka u Beograd, monah postaje Novakova noćna mora. Dok istražuje ko stoji iza trgovine belim robljem i prikriva glavne aktere zbog kojih je uzdrmana vlada, Novak više nije siguran da li je kosovski monah san ili java… 

Kategorije

Domaći pisci Trileri

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2000-01-01

ISBN: 978-86-521-2811-2

Cena štampanog izdanja: 999.00 RSD

Broj strana: 308

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

jelena.brankovic89167

4

21.09.2021

.

Prijatno sam iznenadjena. Ima malčice praznina ali je u suštini zanimljiv roman.

0

0

User pic

darko.ivsic.58743

4

22.08.2020

Dušanova kletva

Izuzetna knjiga vrhunskog pisca koja se čita u jednom dahu !!!

0

0