Napuljski diplomata Mario Liguori Domaći pisci

Napuljski diplomata

Mario Liguori

Mario Liguori Prva ljubav

2

349.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Autor bestselera Prva ljubav.

Kad je noćna mora prestala, probudio se, uplašen i žedan, u beogradskom stanu. Šta li je on radio u Srbiji?

Došao je iz Napulja, grada pod najlepšim nebom i suncem, gde ljudi uz divne pesme uživaju u ukusnoj hrani i najboljem vinu. Došao je sa snovima i noćnim morama, sa velikim očekivanjima i bremenom tajanstvenog nasleđa. Konačno, došao je ne bi li pronašao sebe da bi potom uvideo da se smisao nalazi jedino u ljubavi prema drugom.

Dve godine nakon uspeha knjige Prva ljubav, Mario Liguori nam u svom novom romanu upečatljivo pripoveda o istoriji dveju država i protivrečnostima dva velegrada. Prateći život mladog diplomate koji se iz Napulja seli u Beograd, autor živopisno oslikava dve geografski udaljene a po duhu tako bliske zemlje. Stranac i autsajder, junak romana Napuljski diplomata postaje ključni svedok za razumevanje dve kulture, dva jezika, dva naroda, dva podneblja i dva grada. Dva „raja u kojima đavoli obitavaju“.

„Ono što oduševljava u prozi Maria Liguorija je upravo neobično precizan i u isti mah veoma slikovit jezik. Pretpostavljam da taj spoj dolazi odatle što je u pitanju naučeni ali svakako saživljeni jezik.“ Saša Radojčić 

Kategorije

Domaći pisci Drama

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2000-01-01

ISBN: 978-86-521-2314-8

Cena štampanog izdanja: 699.00 RSD

Broj strana: 192

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

v.s.k.76667

2

25.09.2021

jj

dd

0

0