Savin osvetnik Vanja Bulić Domaći pisci

Savin osvetnik

Vanja Bulić

Vanja Bulić Sto bisera

5

499.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Autor bestselera Teslina pošiljka, Dušanova kletva, Teodorin prsten

Ljubavna priča o prijateljstvu i izdaji, mržnji i osveti.

Ko se ne osveti, on se ne posveti.

U zgradi Vlade Srbije, u zoru maglovite novembarske noći, u svom kabinetu na trećem spratu na spektakularan način ubijen je ministar odbrane Dragomir Sarić. Ubica je u kabinet ušao kroz prozor, preko simsa, i metalnom strelom izbačenom iz samostrela pogodio ministra pravo u srce. Ispod prozora, na spoljnom zidu, sprejom je napisao dva slova – CO, koja se mogu čitati i kao SO ako su napisana ćirilicom, a na stolu ispred ministra ostavio okrvavljenu ikonicu, na kojoj je naslikan lik Svetog Save. Na identičan način sledeće noći biće ubijen i jeromonah Arkadije u svom luksuznom dvorcu na Avali. Ubica će ostaviti istovetan zapis i krvavu ikonu s likom Svetog Save u kaluđerovoj ruci.

Na scenu stupa pronicljivi i uporni novinar crne hronike Novak Ivanović, koji se posvećuje otkrivanju pozadine misterioznog „rukopisa“ zločina. I dok inspektor Perić biva suspendovan jer insistira na očiglednim činjenicama, Novak Ivanović nastavlja da sledi tragove i otkriva važne svedoke, ratne veterane sa ratišta u Bosni, koji su dobro znali ministra Sarića pod nadimkom Strelac, kao i njemu bliskog kaluđera Arkadija, koji je u ratu nosio nadimak Vladika.

Novak shvata da će rešiti slučaj dvostrukog ubistva kad sazna ko čini tajnoviti ljubavni trougao…

Inspiraciju za ovu priču Vanja Bulić nalazi u sukobu opštih duhovnih vrednosti, koje ovde simbolizuje ikona Svetog Save ostavljena na mestu zločina, i stvarnosti, koja je i dalje opterećena kriminalnim i zločinačkim nasleđem ratnih zbivanja devedesetih godina prošlog veka. Na tragu ovog sukoba naziru se i motivi zločina, u kom su svi akteri istovremeno i izvršioci i žrtve.
 

Kategorije

Domaći pisci Trileri

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2020-07-14

ISBN: 978-86-521-3770-1

Cena štampanog izdanja: 999.00 RSD

Broj strana: 296

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

namcor134340

5

24.08.2021

Odlična knjiga

Dobra knjiga, koja se sa lakoćom čita. Neizbežne devedesete koje i dalje utiču na živote ljudi...

0

0

User pic

Biljaaa

5

19.05.2021

SO

Kao i njegove prethodne knjige, zanimljive, tera na citanje.

0

0

User pic

zoricanikolic.mail2087

5

13.12.2020

Savin osvetnik

Divan triler, napisan u slikama . Prosto nećete moći da napravite pauzu u čitanju. Drži pažnju i čita se u jednom dahu. Jedino sam očekivala malo više zaboravljene srpske istorije, kao u prethodnim romanima i žao mi je što je autor to ovde izostavio... Mislim da je imao materijala... A zašto je odlučio da sa nama ne podeli, to samo on zna...

0

0

User pic

darko.ivsic.58743

5

11.12.2020

Savin osvetnik

Kakav neočekivani kraj romana !!! To može da smisli samo vrhunski pisac kakav je Vanja Bulić. Svaka čast i topla preporuka svakome da pročita.

0

0

User pic

Hadzi Deki

5

01.10.2020

Dobar nastavak avantura "Monaha"

Standardno dobro od Vanje Bulica: red istrazivackog novinarstva red detektivske istrage zacinjeno politikom, religijom, "biznisom" ... Posebno dobra poslednja cetvrtina romana koja se cita u jednom dahu i naravno zaplet i kraj. Preporuka !

0

0