Svako je sposoban za vezu

Štefani Štal

Štefani Štal Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj

4.5

449.50 RSD

Ova knjiga je dostupna samo u okviru Classic EDEN paketa.

Opis knjige

Autorka bestselera Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj.

Zlatna sredina između bliskosti i slobode.

Ispunjena ljubavna veza nije stvar sreće, već lične odluke, tvrdi Štefani Štal, autorka bestselera iz oblasti psihologije i vodeći nemački stručnjak za strah od vezivanja. Nemojte čekati da vam na vrata pokuca prava osoba ili da se vaš aktuelni partner promeni i iznenada ispuni sva vaša očekivanja. To se neće desiti. Nije bitno da li ste već u vezi ili samo razmišljate o tome – knjiga koju imate pred sobom pomoći će vam da shvatite koliko emocionalnost formirana u detinjstvu utiče na vaše sadašnje emocije i osetljivost i koliko rad sa „unutrašnjim detetom“ doprinosi uspešno ostvarenju odnosa sa voljenom osobom.

Koji je recept za srećnu vezu? Odgovor je iznenađujuće jednostavan: pre svega, važno je ojačati samopoštovanje i pronaći ravnotežu između vezivanja za drugog i lične nezavisnosti. Ceo naš život i svi naši odnosi zasnivaju se na traženju ovog sklada između potrebe za ljudskim vezama i autonomijom. U vezi se moramo odreći dela svoje lične slobode; da bismo bili nezavisni, moramo da se odreknemo potpunog vezivanja za partnera. Za mnoge, međutim, ova ravnoteža ne postoji: ili su previše investirani ili suviše distancirani. Kada shvatimo mehanizme koji narušavaju ili ometaju ovu ravnotežu i naučimo kako da je postignemo ili obnovimo, stvorićemo odnos u kojem dvoje ravnopravnih ljudi dele iste vrednosti.

Uz praktične vežbe za samospoznaju, u knjizi ćete pronaći kratke i jasne opise najčešćih tipova problematičnog ponašanja i „zaštitnih strategija“. Naučićete kako da prepoznate ove negativne obrasce kod sebe i svog partnera i kako da ih prevaziđete. Takođe ćete otkriti svoje prednosti i način da pomoću njih ojačate i obogatite svoju vezu. Naoružani ovim znanjem, otkrićete svoju formulu za zdravu i srećnu vezu zasnovanu na međusobnom poštovanju.

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2022-03-12

ISBN: 978-86-521-4311-5

Cena štampanog izdanja: 899.00 RSD

Broj strana: 280

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

jelena.brankovic89167

5

13.07.2023

Vezivanje i autonomija

Sjajna knjiga bez obzira da li se pronalazite ili ne. Ukoliko dobro poznajete sebe i svoje dete senke opet može da vam pomogne da upoznate i sagledate druge.

0

0

User pic

mirela.jeremic

4

24.08.2022

Dobar priručnik za "ljubav"sa dosta materijala za vežbanje i pisanje za koje treba pronaći vremena

Odlomak "Strah od vezivanja posledica je mešavine straha od gubitka i straha od gubljenja sebe u bliskoj ljubavnoj vezi"

0

0