Upoznaj sebe i druge

Štefani Štal

Štefani Štal Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj

5

449.50 RSD

Ova knjiga je dostupna samo u okviru Classic EDEN paketa.

Opis knjige

Autorka bestselera Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj i Svako je sposoban za vezu

Upoznaj sebe i druge s testom ličnosti

Dragoceno „uputstvo za upotrebu“ sebe i drugih, koje veoma olakšava život i odnose

Da li stvari procenjujem racionalno ili delujem po osećaju iz stomaka? Da li prosto procvetam u društvu ili snagu obnavljam u tišini? Poklanjam li pažnju detaljima ili više razmišljam u širem kontekstu? Ako ispravno procenjujemo sebe i druge, sopstveno ponašanje i ponašanje naših bližnjih ukazuje nam se u sasvim novom svetlu.

Štefani Štal utvrđuje šesnaest osnovnih tipova ličnosti, zasnovanih na Majer-Brigsovom indikatoru tipova (MBTI). Na osnovu testa ličnosti možete da utvrdite sopstveni karakterni profil kao i profil svojih bližnjih. Naučićete kako da se ophodite sa različitim tipovima ličnosti, što će vas poštedeti stresa koje uzajamno nerazumevanje i sukobi sa sobom nose.

„Učenje o tipovima doprinosi boljem razumevanju među ljudima, psihološki je zasnovano, veoma je interesantno – i zabavićete se!“
– Štefani Štal

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2023-05-24

ISBN: 978-86-521-4835-6

Cena štampanog izdanja: 899.00 RSD

Broj strana: 272

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

jsparic3472

5

15.07.2023

Летња књига

Ако волите да решавате психолошке тестове да би себе боље упознали у овој књизи добијате могућност да на основу једног теста добијете прилично детаљан опис своје личности. Уз опис карактеристика добијате и савете и предлоге како да превазиђете слабости. Остали типови личности и њихови описи пружају могућност да упознате и боље разумете и друге.

0

0

User pic

sukadanko

5

14.07.2023

Jasno napisana knjiga

Jasno napisana knjiga koja rasvetljava popularni psihološki test (MBTI) koji danas, doduše u mnogo opširnijoj verziji, koriste skoro svi ozbiljni psiholozi i HR-ovi. Knjiga ima uvod od 80-ak strana koji objašnjava 4 dimenzije ličnosti, zatim skraćenu verziju MBTI testa sa 40 pitanja i zatim objašnjenja 16 tipova ličnosti koje Štefani naziva ministrima. Nakon što uradite test možete odmah preći na svoj tip ličnosti i nema potrebe da čitate objašnjenje za sve tipove (osim ukoliko radite za porodicu i prijatelje, pa vas zanima šta piše i za njih). Ono što je pohvalno je što je knjiga napisana pitko i jednostavno i ne zahteva neki preterani napor pri čitanju, a biće vam sigurno zanimljivo da upoznate dimenzije i osobine po kojima se osobe razlikuju, a koje je u osnovi Karl Jung definisao. Nemam zamerki na knjigu, iako nije neko štivo koje će vas preterano oduševiti, ali ćete se sigurno dobro zabaviti.

0

0