Teodorin prsten Vanja Bulić Domaći pisci

Teodorin prsten

Vanja Bulić

Vanja Bulić Sto bisera

4

499.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Pripremajući se za modnu reviju na kojoj će manekenke nositi i srednjovekovni srpski nakit, novinar Novak Ivanović odlazi u manastir Banjsku i obilazi ruševine rudarskog grada Novo Brdo... Tamo nazire deo strašne tajne i stare legende o prstenu vizantijske princeze i potom srpske kraljice Teodore, majke cara Dušana Silnog: umreće brzo svako ko ga stavi na ruku!

Još 1915. godine, razbivši u kosovskom manastiru Banjskoj sarkofag kraljice Teodore, prsten je uzeo, tačnije – ukrao, regent Aleksandar Karađorđević i odneo ga u Beograd. Sto godina kasnije prsten se pojavio na ruci lepe manekenke na reviji upriličenoj u čast modnog magnata iz Milana. Pozajmljen za tu priliku iz Narodnog muzeja u Beogradu, prsten je istovremeno i opsesija tajnog društva iz Italije zakletog u nameri da obnovi istočno rimsko carstvo, pa agent tajnog društva takođe dolazi na reviju kojoj prisustvuje beogradski džet-set, ambasadori, policajci, obaveštajci, političari, tajkuni, mafijaši, novinari...

Za nepun sat, u toku modne revije u uglednom beogradskom hotelu, dogodiće se tri ubistva, a svi ubijeni, kako će se pokazati, bili su u neposrednom dodiru s kobnim prstenom.

Hoće li novinar Novak Ivanović konačno razotkriti njegovu tajnu?

Kategorije

Domaći pisci Trileri

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2000-01-01

ISBN: 9678-86-521-3363-5

Cena štampanog izdanja: 999.00 RSD

Broj strana: 312

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

sofijana889061

2

09.01.2021

2.5

Iskorak svakako. Kao da je Bulic odradio posao zbog ugovora s izdavacem. dopalo mi se sto je dat prostor Pericu, ali nakonto Novakovica koji je samo levo smezalo u ovoj potpuno metazrađenoj prici. Dopalo mi se i sto jedni isti događaji imaju status pokretne trake. Nema uzbuđenja, misterije, napetosti. Volim sto je opleo ove kvazi bitnike, ali i zo smo znali. Ne nedostaje njegov intelektualni, blago irobicni humor i podsmeh, srećom.

0

0

User pic

skorpio15113617

5

25.08.2020

Jedan je Vanja

Jedan od retkih pisaca kojem mogu uvek da se vratim.

0

0

User pic

darko.ivsic.58743

5

22.08.2020

Teodorin prsten

Radnja knjige se dešava u toku jedne večeri... i sama knjiga se toliko čita... jedno veče. Izuzetna knjiga koju je nemoguće ispustiti iz ruku kada krenete sa čitanjem !!!

0

0