Teslina pošiljka – Posebno izdanje Vanja Bulić Domaći pisci

Teslina pošiljka – Posebno izdanje

Vanja Bulić

Vanja Bulić Sto bisera

5

599.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Autor bestselera Simeonov pečat, Jovanovo zaveštanje i Dosije Bogorodica.

Posebno izdanje sa autorovim dodatkom.

Neke tajne treba zauvek da ostanu daleko od očiju.

Kad knjiga izgori, pepeo progovori.

Na ruševinama Narodne biblioteke, uništene tokom bombardovanja Beograda 6. aprila 1941. godine, jednog jutra pronađeno je telo nemačkog novinara Riharda Genca. Taj događaj označiće početak potere za ubicom koja će novinara Novaka Ivanovića uvesti u lavirint laži, obmana, obaveštajnih intriga, istorijskih nepravdi, međunarodnih zavera... A na samom kraju tog lavirinta čeka šokantna istina.

Posle serije ubistava i otmica, na prvi pogled međusobno nepovezanih, Novaku postaje jasno da je postao pion u igri moćnika čiji je jedini cilj pronalaženje Teslinih „zraka smrti“. Tesla je tvrdio da je taj pronalazak namenio svojoj otadžbini. Da li je pronalazak uoči rata stigao u Srbiju i da li se nalazio baš u Narodnoj biblioteci, čija je celokupna arhiva trebalo da bude izmeštena u manastir Blagoveštenje? U toj arhivi se nalazilo i Miroslavljevo jevanđelje, ali ga je neko uoči bombardovanja sakrio u manastir Raču. Da li su tada sklonjeni i Teslini pronalasci?

Novak shvata da svi putevi vode u manastir Blagoveštenje, gde živi sveti čovek koji može biti ključ za rešenje zagonetke.

Gore, u vrletima koje vekovima šibaju vetrovi i gde je vreme stalo, sačekaće ga jedan monah, jedan orao i jedan vuk.

U dodatku ovog, posebnog izdanja romana Teslina pošiljka Vanja Bulić nudi malo poznate podatke koji se nisu uklapali u literarnu priču, a govore o novijoj istoriji Narodne biblioteke i intrigantnim pojedinostima iz života Nikole Tesle. Čitalac će biti u prilici da sazna i priču o manastirima u Srpskoj Svetoj gori, u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, gde je smešten u Manastir Blagoveštenje, jedna od ključnih lokacija u romanu. 

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2000-01-01

ISBN: 978-86-521-2101-4

Cena štampanog izdanja: 1199.00 RSD

Broj strana: 400

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

vemicdanijela078200

5

19.01.2023

Teslina pošiljka

dopada mi se

0

0

User pic

darko.ivsic.58743

5

11.10.2020

Teslina pošiljka

Da ne znate ime autora knjige po umetnosti pisanja bi odmah shvatili da je autor neprevaziđeni Vanja Bulić !!!

0

0