Špijunka Paulo Koeljo Drama

Špijunka

Paulo Koeljo

Paulo Koeljo Alhemičar

2.5

499.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Moj najveći zločin bio je to što sam emancipovana i nezavisna žena u svetu kojim vladaju muškarci. Optužena sam za špijunažu, mada se sve što sam uspela da saznam svodi na govorkanja po salonima i kuloarima visokog društva.

Najpoželjnija i najtraženija žena svog vremena, skandalozna igračica, neodoljiva ljubavnica i konfident najbogatijih i najmoćnijih ljudi onoga doba, najčuvenija špijunka XX veka Mata Hari je istovremeno bila omražena među ženama iz visokog pariskog društva jer je poznavala sve tajne evropske aristokratije uoči Prvog svetskog rata. Suočena sa društvenim predrasudama, posvetila je svoj život slobodi, ali je za to platila nesrazmerno veliku cenu.

Izuzetan portret jedne žene, zasnovan na neobjavljenim dokumentima i istinitim događajima. Kroz avanture Mate Hari Koeljo je ispričao sasvim modernu priču.

„Iako su skoro svi čuli za Matu Hari, malobrojnima je poznat njen život. Koeljo je uspeo da dočara njenu povest prepoznatljivim stilom, stavljajući se u njenu kožu i pripovedajući u prvom licu, i time pokazao kako i iz lošeg iskustva uvek može nešto da se nauči.“ Elena Ramires

Kategorije

Drama

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2000-01-01

ISBN: 978-86-521-2143-4

Cena štampanog izdanja: 999.00 RSD

Broj strana: 164

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

Nemanja.simeunovic3676

3

18.03.2022

ja

Od njega sam ocekivao mnogo bolje ispricanu pricu.

0

0

User pic

Ana Tomova

2

06.04.2021

Fascinantna osoba ali slabo obradjeno

Mata Hari mi je stvarno fascinantan lik/licnost i jedna od najkontraverznijih zena u istoriji covecanstva, ali mislim da Paulo nije uspeo da dalovi tu njenu stranu i dubinu. Nadala sam se da ce biti bolje...zna Paulo mnogo bolje od ovoga.

0

0